Intinsoare bistriteana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pulpa porc
  • 300 g coaste cu putina grasime
  • 200 g carnati Cabanos
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g cas oaie
  • 400 g malai
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc, care se serveşte cu mămăligută.
Este bine de stiut ca in Romania, mai exista locuri in care mancarea bio e mancarea de zi cu zi. Un astfel de loc este localitatea Feldru, din judetul Bistrita Nasaud, de unde este si aceasta minune gastronomica,atestata ca produs traditional.

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură.
Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa , iar cîrnăciorii ii taiem rondele şi ii punem peste ceapă.
Lasam la călit pentru două minute, după care se adaugăm usturoiul presat, o cană de apă şi lasăm la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte.
Intre timp, fierbem mamaliguta.
Carnaţul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne.
După ce a scăzut apa,punem casul de oaie fărîmiţat,amestecăm, adaugam patrunjelul verde tocat şi putem servi, alaturi de mamaliguta.
Servim intinsoarea cu muraturi asortate.
Pofta mare sa aveti !
Aceasta reteta este pentru : Concursul GATESTE ROMANESTE

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.