Iepure umplut

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 buc iepure de casa (2-2.5 Kg)
  • • 300 g carne de curcan
  • • 150 g carne de porc
  • (puteti folosi costita de porc)
  • • 2 oua
  • • 1 ceapa
  • • 1 leg verdeata (patrunjel / marar)
  • • 5-6 catei de usturoi
  • • 3-4 crengute de rozmarin
  • • 1 lingurita rasa de boia de ardei
  • • frunze proaspete de cimbru
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 1 pahar de supa de pui sau de legume
  • • ulei de masline
  • • 1 lamaie
  • • piper proaspat rasnit
  • • sare de mare
  • Pentru garnitura:
  • amestec de legume congelate sau salata verde
  • 50 g unt
  • sare

Mod de preparare

Tocam marunt usturoiul, rozmarinul, amestecam cu ulei si apoi, adaugam restul condimentelor.
Iepurele se spala bine, se usuca, apoi se condimenteaza pe interior si exterior cu amestecul de condimente. Frecam bine cu degetele, impregnand cat mai mult posibil condimentele.
Facem un amestec din carne de curcan , carne de porc, ceapa, verdeata si cele 2 oua. Este ca un amestec de chiftele. Daca va place aroma fructata, adaugati cateva merisoare si caise deshidratate.

Umplem iepurele cu acest amestec si apoi il coasem pe burta.
Il punem intr-o tava mai inalta, adaugam vinul, supa de pui sau de legume si apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 1 h.
Indepartam folia, verificam daca este bine patrunsa carnea si stropim cu lamaie.
Lasam sa se rumeneasca frumos, stropind din cand in cand cu sosul format in tava.
Intr-o cratita, topim putin unt, apoi sotam legumele.
Iepurele umplut se serveste cu legume asortate sau cu salata verde.
Pofta buna!


PS: Dupa ce s-a rumenit iepurele, acoperim din nou cu folie de aluminiu si pastram asa pana in momentul servirii. Aburul format va pastra carnita moale si mai suculenta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.