Iepure umplut

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 buc iepure de casa (2-2.5 Kg)
  • • 300 g carne de curcan
  • • 150 g carne de porc
  • (puteti folosi costita de porc)
  • • 2 oua
  • • 1 ceapa
  • • 1 leg verdeata (patrunjel / marar)
  • • 5-6 catei de usturoi
  • • 3-4 crengute de rozmarin
  • • 1 lingurita rasa de boia de ardei
  • • frunze proaspete de cimbru
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 1 pahar de supa de pui sau de legume
  • • ulei de masline
  • • 1 lamaie
  • • piper proaspat rasnit
  • • sare de mare
  • Pentru garnitura:
  • amestec de legume congelate sau salata verde
  • 50 g unt
  • sare

Mod de preparare

Tocam marunt usturoiul, rozmarinul, amestecam cu ulei si apoi, adaugam restul condimentelor.
Iepurele se spala bine, se usuca, apoi se condimenteaza pe interior si exterior cu amestecul de condimente. Frecam bine cu degetele, impregnand cat mai mult posibil condimentele.
Facem un amestec din carne de curcan , carne de porc, ceapa, verdeata si cele 2 oua. Este ca un amestec de chiftele. Daca va place aroma fructata, adaugati cateva merisoare si caise deshidratate.

Umplem iepurele cu acest amestec si apoi il coasem pe burta.
Il punem intr-o tava mai inalta, adaugam vinul, supa de pui sau de legume si apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 1 h.
Indepartam folia, verificam daca este bine patrunsa carnea si stropim cu lamaie.
Lasam sa se rumeneasca frumos, stropind din cand in cand cu sosul format in tava.
Intr-o cratita, topim putin unt, apoi sotam legumele.
Iepurele umplut se serveste cu legume asortate sau cu salata verde.
Pofta buna!


PS: Dupa ce s-a rumenit iepurele, acoperim din nou cu folie de aluminiu si pastram asa pana in momentul servirii. Aburul format va pastra carnita moale si mai suculenta.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti