Gulii Umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gulii maricele si frunzele lor
  • 500 gr carne de vita
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa alba
  • condimente - piper alb, chimen macinat, coriandru macinat
  • vin alb
  • sare, zahar
  • zeama de lamaie
  • smantana
  • amidon sau faina

Mod de preparare

Simplu, gustos si de primavara.

E foarte usor de preparat gulia umpluta. Dupa ce le spalam bine, separam frunzele de bulb, aruncam tulpinile lemnoase, pastram pe cele fragede si blansam in apa fiarta cu sare pentru cateva minute, frunzele mari - cele care vor fi umplute.

Scobim guliile si le umplem cu compozitia de carne de vita + orez + ceapa si condimente. Umplem si frunzele blansate, scurse bine de apa. Le asezam intr-un vas care se poate pune in cuptor, acoperim cu apa si vin alb in proportie de jumi-juma, sare si o lingurita de zahar.

Se pune in cuptor pentru o ora, poate o ora si jumatate - depinde de cuptor - initial acoperit si descoperit de la jumatatea timpului de gatire. Dupa ce sunt gata facem ingrosala din smantana, zeama de lamaie si amidon alifiate cu zeama ramasa in vasul cu gulii.
Servim cu marar verde si proaspat, smantana cea vesnica si multa pofta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.