Gulii Umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gulii maricele si frunzele lor
  • 500 gr carne de vita
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa alba
  • condimente - piper alb, chimen macinat, coriandru macinat
  • vin alb
  • sare, zahar
  • zeama de lamaie
  • smantana
  • amidon sau faina

Mod de preparare

Simplu, gustos si de primavara.

E foarte usor de preparat gulia umpluta. Dupa ce le spalam bine, separam frunzele de bulb, aruncam tulpinile lemnoase, pastram pe cele fragede si blansam in apa fiarta cu sare pentru cateva minute, frunzele mari - cele care vor fi umplute.

Scobim guliile si le umplem cu compozitia de carne de vita + orez + ceapa si condimente. Umplem si frunzele blansate, scurse bine de apa. Le asezam intr-un vas care se poate pune in cuptor, acoperim cu apa si vin alb in proportie de jumi-juma, sare si o lingurita de zahar.

Se pune in cuptor pentru o ora, poate o ora si jumatate - depinde de cuptor - initial acoperit si descoperit de la jumatatea timpului de gatire. Dupa ce sunt gata facem ingrosala din smantana, zeama de lamaie si amidon alifiate cu zeama ramasa in vasul cu gulii.
Servim cu marar verde si proaspat, smantana cea vesnica si multa pofta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.