Simplu, gustos si de primavara.
E foarte usor de preparat gulia umpluta. Dupa ce le spalam bine, separam frunzele de bulb, aruncam tulpinile lemnoase, pastram pe cele fragede si blansam in apa fiarta cu sare pentru cateva minute, frunzele mari - cele care vor fi umplute.
Scobim guliile si le umplem cu compozitia de carne de vita + orez + ceapa si condimente. Umplem si frunzele blansate, scurse bine de apa. Le asezam intr-un vas care se poate pune in cuptor, acoperim cu apa si vin alb in proportie de jumi-juma, sare si o lingurita de zahar.
Se pune in cuptor pentru o ora, poate o ora si jumatate - depinde de cuptor - initial acoperit si descoperit de la jumatatea timpului de gatire. Dupa ce sunt gata facem ingrosala din smantana, zeama de lamaie si amidon alifiate cu zeama ramasa in vasul cu gulii.
Servim cu marar verde si proaspat, smantana cea vesnica si multa pofta.
Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...
Tarta cu ananas si jeleu de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti