Gratin din Piept de Pui cu Smantana si Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 piept de pui mare (dezosat)
  • -6- 7 cartofi (de marime potrivita)
  • -150 g cascaval ras
  • -300 ml smantana
  • -1 ceapa
  • -1 fir de praz
  • -50 ml supa de pui
  • -4- 5 linguri ulei de masline
  • -1 lingura boia
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • - optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras rosu

Mod de preparare

Taiati cubulete pieptul de pui curatat de pielita; sarati si piperati. Puneti intr-un singur strat, peste supa de pui si 2 linguri de ulei, intr-un vas ce merge la cuptor. Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20 min sau pana ce carnea este aproape facuta.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, in apa sarata, dar nu mai mult de 7- 8 min. Scurgeti. Separat, caliti in 2 linguri de ulei incins, ceapa tocata marunt si prazul taiat rondele subtiri.
Adaugati apoi, cartofii prefierti, boiaua si lasati pe foc, doar cat sa se omogenizeze si sa se coloreze ingredientele.

Condimentati dupa gust. Repartizati uniform amestecul peste carnea aproape facuta si dati din nou la cuptor pentru 15- 20 min. Amestecati smantana cu cascavalul ras, putina sare si turnati peste stratul de cartofi.
Lasati inca 10 min la cuptor sau pana ce cascavalul este topit si deasupra prinde o crusta mai ferma, usor rumenita.

Serviti portionat, cat este cald, presarat cu patrunjel verde si optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras, rosu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj