Punem capatanile de curechi la desarat de cu seara pana a doua zi, dupa care le tocmimpentru infasurare. Punem carnea sarata la desarat, si o tocam cu satarul marunt la fel si pe cea afumata. Umflam crupele cu apa calduta dupa ce le am spalat in trei patru ape reci sa indepartam amidonul de la macinat,.
Calim ceapa si morcovul pe care l am dat prin razatoarea fina punem si carnurile dar nu prea mult timp.
Amestecam toate cele, crupele cu ceapa si carnea, le saram le piperam dam si cu boia, spargem si ouale si facem un singur amestec.
Asadar avem pregatita umplutura foile sunt si ele gata, ne apucam de invelit galustile.
Frunza de curechi va fi rupt in doua si tocmim galusti de dimensiuni mari ca tocmai aici e tot rostul lor. Mentionez faptul ca la umlplutura punem verdeata multa, marar si patrunjel.
Pe fundul ceaunului punem un strat de curechi cu cimbru si marar uscat asezam frumos galustile iar deasupra alta creanga de cimbru si invelit in foi de curechi.
Se cuyprinde cu apa si se pune la fiert vreme lunga si la foc mic care abia sa colcaie.
Dupa doua ceasuri bune de colcait lejer se gusta o galusca sa ne dam seama daca sant sau nu fierte.
Smantana langa ele cu mamaliguta calda, sau putem pregati un pat de curechi calit cu afumatura de porc, si iar ma intorc daca nu va place atunci un sos sumar de rosii.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.