Ficatei cu legume si piure de cartofi

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g ficat de pasare
  • 1lingura unt
  • 1ceapa
  • 1ardei gras rosu
  • 1ardei gras galben
  • 1dovlecel
  • 1morcov
  • 3catei de usturoi
  • 2rosii
  • 50ml vin alb
  • piper
  • PIURE DE CARTOFI:
  • 1cartof dulce
  • 2cartofi albi
  • 5-6 cartofi mov
  • cate 1lingurita cu unt pentru fiecare culoare
  • 2-3linguri lapte pentru fiecare culoare
  • sare
  • sare

Mod de preparare

Ficatul curatat,spalat,se pune intr-un vas cu apa pe foc si se lasa la fiert 10min
Legumele curatate,spalate,taiate bastonase,se pun in tigaia cu unt pe foc si se lasa 2-3min amestecand,se adauga apoi rosiile rondele,vinul,sare si piper,se amesteca totul iar dupa 5min se adauga ficatul,se mai lasa cateva minute amestecand,se potriveste de gust apoi se opreste focul si se lasa deoparte cu capac
Pentru piure,se curata cartofii,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in vase separate in apa cu putina sare
Dupa ce au fiert bine,se scurg,se paseaza tot separat,se adauga in fiecare culoare cate o lingurita cu unt, putin lapte si sare apoi se freaca bine cu o lingura de lemn.
Pe o farfurie se pune inelul de inox,in interior in mod egal cate 3-4linguri cu piure niveland suprafata dupa fiecare culoare,alaturi se pun ficatei cu legume,se scoate cu grija inelul,se orneaza cu ce verdeata are fiecare apoi se seveste cu acritura de sezon
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...