Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ciolan maricel
  • 450 g fasole
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • frunze de ceapa verde
  • 1 lingura faina
  • vegeta/piper/boia dulce

Mod de preparare

Fasolea se pune la fiert in 3 ape.

Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora.

In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute. Amestecam, punem 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si punem ciolanul deasupra. Acoperim cu capacul de la vasul roman si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora.

Se scoate cu grija din cuptor, scoatem ciolanul, punem rosiile cuburi, mai completam cu zeama de la ciolan daca mai este nevoie, amestecam, punem din nou ciolanul deasupra, acoperim si dam din nou la cuptor pentru inca 1 ora.

Amestecam faina cu zeama de la ciolan, o subtiem si punem deasupra peste fasole, condimentam dupa gust si dam din nou la cuptor, fara capac, pentru circa 15 minute.

Se serveste cald.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...