Fasole Boabe (Borlotti) cu Cirnati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 farfurii fasole boabe, proaspata, curatata din teci
  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpina de telina
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 1 lingurita de concentrat de rosii
  • 2 rosii uscate (la soare) si conservate in ulei taiate marunt (sau in lipsa lor 1-2 rosii fara pielita taiate cuburi) sare
  • Ulei
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare

Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde), lasam sa se prajeasca fara sa se arda, la foc foarte mic.

Adaugam felii de cirnat (cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere.

Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.

Lasam sa fiarba pina cind sosul scade.
* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata, nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna.
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei.

Reteta este o interpretare a retetei Fasole cu carne dupa cartea de bucate romanesti a Silviei Jurcovan unde carnea a fost inlocuita cu cirnat proaspat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa