Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o.
Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic.
Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa.
In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa.
Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, usturoiul tocat marunt, dafinul, cimbrul si cuisoarele. Sarati si piperati. Turnati putina apa calda, cat sa acopere fasolea si lasati sa fiarba la foc foarte mic, in clocote mici, timp de 1 ora.
Intepati carnatii cu o furculita si aranjati-i peste fasole.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit inca 30 min sau pana ce fasolea este facuta.
Adaugati restul de unt si serviti imediat.
Fierberea lenta si prelungita, da savoare fasolei, totusi aveti grija sa nu o lasati sa fiarba prea mult.
Daca v-a ramas fasole, se poate pune la congelator.
Sau puteti face un piure cu mixerul, sa-i adaugati putina apa, obtinand astfel o supa gustoasa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.