Se spala si se taie dovleceii pe jumatate. Se pune ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei pentru numai cateva minute. Orezul se spala in multe ape pana curge apa curata din el si se lasa sa se umfle in apa fierbinte cca 10 min.
Se amesteca carnea, ceapa, morcovul si orezul si se adauga sare si piper dupa gust. Se pune si verdeata (de care eu am uitat de data asta). Se curata mijlocul la dovlecei si se umple cu amestecul de carne. Se asaza dovleceii in tava unsa cu putin ulei si se toarna peste ei sucul de rosii diluat cu o cana de apa.
Se pun la cuptor acoperiti pentru 30 minute la foc mediu, apoi se descopera si se lasa inca 30-40 minute. Se mai stropesc din cand in cand cu sosul din tava ca sa nu se usuce.
Se servesc cu smantana.
M-am inspirat de aici http://www.caietulcuretete.com/2013/02/aperitiv-cu-somon-afumat.html
Aperitiv cu castraveti si crema de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.