Curcan cu sos curry

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - piept de curcan
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - o mana de spanac
  • - 1 lingura curry
  • - 1o lingura turmeric
  • - sos de soia
  • - sos de peste
  • - 1 conserva de lapte de cocos
  • - 2 morcovi
  • - 1 lingura de ghimbir
  • - 1 lingura zahar brun
  • - 2-3 ardei rosii
  • - o cutiuta de pasta de tomate
  • - 1 lingura otet balsamic
  • - 1-2 ardei chilly
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incepe prin a se curata pieptul de curcan si restul legumelor.

Curcanul se taie cubulete, morcovii se taie fasii, ghimbirul se poate da pe razatoare- eu l-am taiat in fasii subtiri ca si usturoiul, spanacul se poate lasa intreg, daca nu sunt foarte mari frunzele, ceapa o taiati cum va place voua si va puneti wok-ul la incalzit.

In wok, puneti uleti de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ghmbirul; lasati sa se caleasca pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti cu otet balsamic. Adaugati o lingura sos de soia, o lingurita sos de peste (nu mai mult deoarece are o aroma foarte puternica si vreti sa ramaneti in bucatarie pentru a termina mancarea), o lingura zahar brun, pasta de tomate, sare, piper, chilly, curry si turmeric. Amestecati bine, dupa care adaugati ardeii, morcovii si curcanul. In acest moment o sa vi se para ca se ard toate ingredintele, dar credeti-ma, lasati-le sa se caleasca la foc mediu si veti observa ca lasa lichid suficient.

Cand morcovii devin moi, dar nu fierti complet, adaugati laptele de cocos si amestecati. Lasati sa fiarba pana cand carnea e fiarta si mai luati un morcov din cand in cand sa verificati daca si ei sunt fierti. Laptele de cocos incepe sa arate ca un sos si nu ca o supa, asa va puteti da seama daca se apropie de final.

Cand toate sunt fierte, se pun intr-un bol peste orez natur fiert cu o jumatate de lamie si cu putina sare.

Daca va place sa mancati cu betisoare va rog sa indrazniti :) in cazul meu a durat o eternitate, astfel ca am trecut la furculita pentru ca imi era foame.

Pofta buna sa aveti!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj