Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cotlete de porc ,taiate de cca 1 cm grosime,
  • 400 g amestec de legume congelate,
  • 200 g kaizer,un ardei rosu,
  • o ceapa rosie,
  • marar verde,
  • un ou,
  • ulei de masline,
  • sare piper,amestec de legume deshidratate,
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin),
  • boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia),
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • un paharel de vin alb,sec,
  • 10 scobitori de bambus

Mod de preparare

1.Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara ,cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la partea de jos,fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2.Se curata, ceapa se taie marunt,Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi ,se feliaza,kaizerul se taie in bucatele mai groase(cca 1 cm).
Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic,la inceput kaizerul apoi ceapa si ardeiul,se inabusa bine acoperite cu un capac ,dar intai se sareaza si pipereaza,se condimenteaza dupa gust.Dupa ce scade tot lichidul lasat ,dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt.
3,Cu ajutorul unei linguri,umplem fiecare cotlet in parte apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori.
Le asezam unul langa altul in tava mai inalta,le stropim cu ulei de masine,deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt,legumele deshidratate,condimentele uscate,boiaua,sare,piper,adaugam vinul si completam cu apa pana aproate de capetele cotletelor.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor,cca 30-40 minute,luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au rumenit,mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava,indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez.Daca le lasam sa se raceasca ,le feliem si putem servi ca si aperitiv
Pofta buna

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.