Cotlet de Porc cu Orez si Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 3 felii de cotlet
  • Condimente dupa gust
  • 1 cana orez
  • 4 morcovi medii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 praz din supermaket sau cateva fire de praz din piata
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Carnea:
Se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor la ~140 de grade, acoperita timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute se ia capacul si se mai lasa putin la rumenit, pana se evapora o parte din sucul pe care-l lasa.

Orezul se pune la fiert dupa instructiunile Luciei.

Legumele:
Se taie legumele in forma dorita. Intr-o lingura de ulei de masline se pun la calit morcovii. Se adauga sosul de soia, mierea, zeama de lamiae. Se acopera tigaia si se lasa cam 10 minute. Apoi se adauga ardeii, se acopera din nou timp de 5-10 minute (legumele sunt oparite, dar inca sunt crocante). Se adauga si prazul si se caleste putin, aproximativ 5 minute. Se presara sare dupa gust.
Se servesc toate calde.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.