Carnea:
Se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor la ~140 de grade, acoperita timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute se ia capacul si se mai lasa putin la rumenit, pana se evapora o parte din sucul pe care-l lasa.
Orezul se pune la fiert dupa instructiunile Luciei.
Legumele:
Se taie legumele in forma dorita. Intr-o lingura de ulei de masline se pun la calit morcovii. Se adauga sosul de soia, mierea, zeama de lamiae. Se acopera tigaia si se lasa cam 10 minute. Apoi se adauga ardeii, se acopera din nou timp de 5-10 minute (legumele sunt oparite, dar inca sunt crocante). Se adauga si prazul si se caleste putin, aproximativ 5 minute. Se presara sare dupa gust.
Se servesc toate calde.
Suntem in sezonul in care ne umplem camara cu bunatati, ca de, iarna e lunga si este bine sa avem de toate. Zilele acestea am...
Dulceata de cireseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj