Ciorba de miel

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 kg.carne de miel cu os,tacam daca se poate,
  • -2 morcovi,
  • -1 radacina de pastarnac,
  • -1 radacina de patrunjel,
  • -1/2 bucata telina,
  • -1 mix de gogosari,
  • -1 ceapa,
  • -1 kg.cartofi,
  • -4 oua,
  • -600 gr.smantana,
  • -1 capatana de usturoi,
  • -1 legatura de patrunjel verde,
  • -sare dupa gust.
  • -200 ml.bors,

Mod de preparare

-Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde,se lasa sa fiarba doua trei clocote,apoi cu o lingura se ia spuma de deasupra si se arunca.Se pun radacinoasele tocate marunt,ceapa tocata,mixul de gogosari,o lingura de sare rasa,cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate.Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg.Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei.Se adauga bors,sare daca mai trebuie,se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute apoi se opreste focul.
-Intr-un vas se mixeaza ouale,se adauga smantana si usturoiul facut mujdei,se omogenizeaza,se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie,amestecand mereu sa nu se taie smantana,apoi se toarna in oala si se amesteca usor,se presoara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj