Ciolan Ragu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc ciolan crud
  • 2 cepe
  • 1 ardei mare gras (sau 2 mai mici)
  • 3 rosii
  • 1/2 radacina telina( se poate folosi si frunze daca nu avem radacina)
  • 8 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 2 foi de dafin, piper boabe
  • sare, piper

Mod de preparare

In oala cu presiune asezam ciolanul curatat si spalat si adaugam 1 lingura sare , piper boabe , 2 foi dafin si 5 catei usturoi. Acoperim si lasam sa fiarba pana se desprinde de os (cca 50 minute).

Intre timp curatam ceapa si o taiem felii subtiri . Ardeiul il curatam si il taiem si pe acesta felii subtiri . Rosiile le oparim si le curatam de pielita si apoi le taiem felii. Radacina de telina se da pe razatoarea fina si restul de usturoi ,adica 3 catei se piseaza.

Ciolanul fiert se dezoseaza si se taie bucati potrivite. Din zeama in care a fiert pastram cca 300 ml . Punem cele 3 linguri de ulei la incins si calim ceapa feliata , apoi adaugam bucatile de ciolan si le prajim un pic impreuna la foc mare. Punem peste 1 lingura boia si stingem totul cu 250 ml zeama in care a fiert ciolanul.

Se adauga ardeii, rosiile feliate si telina rasa lasam sa dea cateva clocote si apoi codimentam cu sare daca mai e nevoie, piper macinat , 1/2 lingurita chimen macinat si usturoiul pisat .

Lasam pe foc mic sa fiarba pana scade zeama mai mult de jumate .

Se serveste cu cartofi natur .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

Desert chec cu portocale, rom si stafide
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj