Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 ciocanele de pui
  • Pentru marinada:
  • -300 ml iaurt/sana, cu procent mai mare de grasime
  • -1 lingura boia
  • dulce
  • -½ lingurita rozmarin
  • -½ lingurita turmeric
  • -sare, dupa gust
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -2 catei usturoi, tocat marunt/1 lingura praf de usturoi
  • -½ lingurita boia iute (optional)
  • -½ lingurita curry (optional)
  • -½ lingurita nucsoara (optional)
  • Pentru legume:
  • -6-8 cartofi
  • -2 morcovi, taiati rondele (optional)
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat, dupa gust
  • -boia, dupa gust
  • -unt
  • -ulei

Mod de preparare

Marinada
Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara.
Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate.
Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate.
Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada.
Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului.
Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate.

Legume
Intre timp, pregatiti legumele.
Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele.
Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua.
Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine.
Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt.

Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa.
Presarati deasupra cubulete de unt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite.
Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Prajitura este una delicioasa. Am facut un blat cu nuci, apoi un strat de ciocolata neagra, nuci prajite si o crema din...

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj