Chinezisme

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 cutie de orez;
  • - un piept de pui;
  • - 4 catei de usturoi;
  • - 2 pungi de legume chinezesti congelate;
  • - condimente chinezesti;
  • - sos de soia;
  • - sos chinezesc;
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Se fierbe orezul. Intr-o tigaie mai mare se calesc cateii de usturoi in ulei de masline, apoi se pune la calit pieptul de pui taiat cubulete, se condimenteaza cu condimentele chinezesti si stropeste cu sos de soia (condimentele, sosul de soia si sosul chinezesc se gasesc in supermarketuri).

Dupa ce s-au calit destul de bine se pun in tigaie legumele pe care de asemenea le lasam la calit, se condimenteaza din nou si se mai stropesc cu sos de soia.

Apoi, la final, se adauga sosul chinezesc si se mai lasa putin la fiert (dar de data asta cum nu am avut sos pentru ca copiii te innebunesc la cumparaturi si uiti tot ce tre sa cumperi, am facut un sos din putina apa, 1 lingura pasta de tomate si miere) si se mai lasa putin la fiert.

Se serveste orezul cu compozitia rezultata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj