Chiftelute in sos alb de branzeturi

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 linguri fulgi de ceapa
  • ½ lingurita usturoi granule
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • Sare roz de Himalaya dupa gust
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita cimbru uscat(sau patrunjel proaspat, marar, ce va place…)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet
  • Ulei pentru prajit chiftelele
  • Pentru sosul alb de branzeturi:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura plina cu unt
  • 1 lingura faina
  • 300-350 ml lapte cald
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza de burduf
  • 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare

Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumene.
Pentru sos: se pune la incins uleiul si se adauga untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si s-a incorporat. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca cu telul mereu in sos, se lasa sa fiarba 5-8 minute. Se adauga branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Se adauga dupa gust sare si nucsoara, iar daca sosul este prea gros se adauga dupa caz lapte. Se adauga chiftelute in sos si se servesc dupa preferinte.

Sa va fie de folos!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...