Punem carnea intr-un bol mai mare, ca sa fie usor de amestecat. Adaugam oaule si painea faramata foarte marunt, sau daca aveti posibilitatea dam painea prin masina de tocat carne... amestecam bine, dupa adaugam sare, piper, usturoiul pisat si patrunjelul... amestecam din nou pana vedem ca toate ingredientele au fost amestecate... (de preferinta amestecul se face cu mana...)
Punem tigaia la incins, si in acelasi timp pregatim chiftelele, datii o forma preferata... cand uleiul este incins bine, dam focul putin mai incet si adaugam un cub knorr de pui, sau vita... amestecam pana sa dezolva si amesteca in ulei. Acum adaugam chiftelele si le prajim pe ambele parti cateva min. Sa aveti grija sa nu le uscati prea tare pentru ca isi pierd din gust.
Se servesc foarte bine cu orez si un sos care va place mai mult...
Indicatii:
1. In cazul in care carnea se lipeste de maini la modelare, folositi putin ulei pe maini...
2. Cantitatea de ulei este in diferenta de tigaia folosita... cu cat e mai larga cu atit mai mult ulei... (uleiul folosit il puteti pastra pentru un cartof prajit, cartofii vor avea un gust superb).
Pofta Buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa