Ceafa de Porc cu Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati de ceafa de porc
  • 5 cepe mari
  • 150 g ciuperci
  • 3 linguri unt sau margarina
  • o lingura faina
  • 100 ml supa de zarzavat
  • 150 g smantana
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in unt impreuna cu ciupercile taiate feliute.
Carnea se prajeste in unt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga peste ciuperci. Se lasa sa fiarba impreuna timp de 5-10 minute. Se aseaza carnea cu legumele intr-o forma unsa cu ulei. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 30 minute. In untul ramas de la prajitul carnii se pune smantana, apoi supa si faina, lasand sa dea in clocot amestecand incontinuu. Se potriveste la gust de sare si piper.
Carnea se serveste cu sosul de smantana.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.