Cartofi frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cartofi
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 1-2 lingurite unt
  • 50 gr pesmet
  • Sare, piper

Mod de preparare

Cartofii necuratati de coaja, ii fierbem 30min. Dupa ce s-au fiert, se taie felii.

Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare 5-6min. Se lasa sa se raceasca , se curata de coaja, apoi se taie felii rotunde.

Intr-o tigaie punem untul si rumenim pesmetul 2-3 min.

Ungem bine un vas care merge la cuptor , si asezam jumatate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi punem 2 oua taiate felii, presaram sare si piper.

Procedam la fel si cu jumatatea cealalta de cartofi si oua, si presaram la fel sare si piper.

Deasupra punem smantana si pesmetul rumenit in unt.

Dam preparatul la cuptor pentru 15-20min.
Se serveste numai cald.

Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne.

Se serveste numai cald.

Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...