Carne tocata cu garnitura de morcovi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 bucata paine
  • Sare, piper , boia
  • Patrunjel verde
  • 2 linguri mustar
  • 1 morcov mare
  • 400 ml supa in care va fierbe morcovul
  • 1 lingurita faina
  • Ulei sau untura

Mod de preparare

Se inmoaie painea in apa rece , se taie ceapa in cubulete. Carnea tocata se amesteca cu ½ din ceapa, painea stoarsa, un ou mare, sare, si piper.
Apoi ii dati forma ovala si o puneti in tava unsa cu ulei sau untura . Pt. crusta se toaca patrunjel care se amesteca cu restul de ceapa toccata si mustarul, se unge suprafata carnii si se lasa la cuptor 45 min dupa care adaugam 250 ml apa in tava si se mai lasa 15 min.
Intre timp se fierbe morcovul taiat rondele .
Pt. sos se incinge uleiul, se adauga faina , putina boia apoi supa in care a fiert morcovul si zeama lasata de carne iar la urma smantana si sare , piper dupa gust.


Carnea se serveste cu garniture de morcovi si sos la care putem adauga si cartofi nature.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "Albinita"

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

Prajitura "Albinita"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj