Carnati Prajiti si Piure de Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carnati proaspeti
  • afumati
  • ulei pentru prajit carnatii
  • 500 g spanac
  • 300 g cartofi
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte cald
  • smantana, optional
  • 3- 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra, optional

Mod de preparare

Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac.

Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier.

Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure.

Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust.

Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...