Carnati in sos de ceapa si ardei

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 bucati carnati de casa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cutie rosii in suc(400 ml)
  • 1 borcan 400 g gogosar in sos
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu

Mod de preparare

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi.
Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin cca 2 min, dupa care adaugam ardeii tocati, condimente dupa gust, lasam sa se caleasca cca. 5 min impreuna, amestecand ocazional.
Adaugam rosiile tocate cu sucul, ardei cu tot cu sos, acoperim cratita si lasam cca 10 min sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional.
Adaugam carnati (care ii taiem bucati mai mici) vinul si mai lasam sa fiarba cca 10-15 min (pana ce ardeii sunt moi)
La final adaugam oregano/patrunjel, acoperim si lasam cca 2-3 min inainte de servire.
Noi am servit carnati in sos pe pat de mamaliga.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa