Caltabosi - Majos Hurka

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Asa facem noi caltabosii:
  • 6 kg limba porc
  • 35 kg orez
  • 1 cap de porc
  • ficatul, inima, plamanul de la porc
  • sare, piper, cimbru, ienibahar
  • mate

Mod de preparare

Se pune orezul spalat la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara. Separat fierbem limba, capul, ficatul, inima in apa in care punem sare, piper boabe.

Dupa ce este totul fiert il scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne (ciurul sa fie de marimea Cool.

Amestecam tocatura cu orezul , codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul, daca facem abuz de el va da un gust ca de petrol) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in mate. Intr-o cratita mai mare punem intre timp apa cu sare la fiert.

Din 20 in 20 de cm rasucim matul(intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara. Umplutura trebuie lasat mai moale in intestin adica nu trebuie indesat foarte tare. Se inteapa din loc in loc cu un ac. Luam apoi caltabosii si ii asezam in cratita unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei, dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu muraturi. Se pot servi si neprajiti .

Pofta buna !

PS: de obicei se pune limba care apartine porcului Razz ,dar caltabosul e cu ata mai bun cu cat pui mai multa limba . In cazul in care pui 1 buc limba punem doar 1.5 kg orez.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti