Baozi cu Umplutura de Carne si Varza

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 200 gr varza
  • 200 gr carne tocata
  • 5 gr sare
  • 45 ml apa
  • 15 ml sos de soia
  • 3 gr ghimbir maruntit
  • 1 gr zahar
  • 1 gr piper alb
  • 15 ml ulei de susan
  • o mica bucata de praz
  • 15 ml ulei
  • Pentru foita de aluat:
  • 135 gr apa
  • 3 gr praf de drojdie
  • 250 gr faina
  • 10 gr zahar
  • 5 ml ulei

Mod de preparare

1. Se pune sarea in carnea tocata si se amesteca bine. Apoi, se adauga de trei ori apa in carne, amestecandu-se intr-un singur sens. Fiti atenti. Inainte de integrarea completa a apei in carne nu se va adauga urmatoarea parte de apa. Dupa terminarea acestei etape, carnea va avea o culoare mai deschisa si va fi mai vascoasa.

2. Se adauga in carne sos de soia, ghimbir, zahar, piper alb, ulei de susan şi se amesteca in acelasi sens. Apoi, se pune carnea tocata la frigider.
3. Se dizolva drojdia in apa, apoi se adauga in apa zahar şi ulei. Se amestecă bine, iar compozitia se varsa in faina.

4. Se amesteca faina cu apa şi se face un aluat. Se lasa aluatul sa se linisteasca la temperatura camerei cel putin cinci minute.
5. Se taie marunt prazul şi se amesteca in compozitia cu carne.

6. Se toaca varza, apoi se adauga la carne. Se adauga ulei şi se amesteca bine.
7. Se framanta aluatul in forma de bagheta, pe cat posibil de aceeasi grosime. Se taie bagheta in opt bucati de aceleaşi dimensiuni.

8. Se rotunjesc şi se turtesc bucatile de aluat. Se invarte aluatul, tinand marginea aluatului cu degetele mare şi cel aratator ale mainii stangi. Concomitent se misca cu palma mainii drepte facaletul, pe marginea bucatii de aluat. Coordonandu-se cele doua miscari, se intinde bucata de aluat intr-o foaie rotunda, cu diametrul de 10 - 12 cm. Partea centrala a foitei de coca trebuie sa fie putin mai groasa.

9. Se pune o cantitate potrivita de umplutura (aproximativ 1/8 de umplutura) pe o foita de coca, se apasa umplutura cu degetul mare al mainii stangi, ridicandu-se putin marginea foitei cu mana dreapta. Se lipesc foile de coca, facandu-se mai multe cute de aceeasi dimensiune.

10. După ce se intoarce la punctul de start, se lipeste ultima cuta cu prima si se formeaza o gura la mijloc.
11. Se pune apa intr-o oala cu aburi. Se asterne pe placa perforata din oala un strat de tifon ud. Se pun baozi, sau sa spunem chiflele umplute, pe tifon pentru fermentarea finala. De obicei fermentarea are nevoie de 15 - 25 minute. Fermentarea insuficientă sau excesivă va afecta calitatea chiflelor. Dacă chiflele umplute arată puţin mai mari decât înaintea fermentării, asta înseamnă că fermentarea este gata.

12. Dupa fermentare se aprinde focul. Dupa ce apa da in clocot, se regleaza la foc mijlociu spre mare si suntem atenti la ceas. Dupa aproximativ 12 minute, se poate inchide focul. Fiti atenti, este bine sa nu se ia imediat chiflele umplute din oala. Mai intai se ridica putin capacul, lasand o mica deschidere. După 3 - 5 minute se ridica de tot capacul si se scot chiflele in farfurii. Astfel se poate evita deformarea chiflelor din cauza schimbarii bruste a temperaturii.
1. Carnea tocata nu trebuie sa fie foarte slaba. Este bine ca 30% sa fie grasa.
2. La pasul 6, cantitatea de ulei adaugat in umplutura poate fi reglata potrivit umpluturii. Daca umplutura arata uscata, se poate adauga mai mult ulei.

3. Varza tocata trebuie adăugata in umplutura inainte de umplerea baozi. Daca se pune prea devreme, va ieşi apa din varză.
4. La fel ca si la coltunasi (Jiaozi), baozi pot fi serviti cu sau fara otet de orez.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj