Arpacas cu Jumari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • arpacas 300 gr
  • jumari de porc 400 gr
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • ulei 70 ml

Mod de preparare

Se spala arpacasul cu 9 ape si se pune la fiert cu doua linguri de ulei si un praf de sare. aApa cam un litru este de ajuns. Curatam ceapa si o tocam marunt iar cu ajutorul unei tigai o aurim bine, punem jumarile sa se rumeneasca impreuna, asezonam cu sare si piper.

Cand boabele au sorbit toata apa din ceaun adaugam jumarile din tigaie mai lasam 5 min la foc dupa care dam ceaunul deoparte. Mentiune se face la toate fierturile de arpacas se foloseste numai ceaune de tuci pentru a nu se prinde de vas.
Este o reteta atipica pentru vremurile care le traim dar care in roport cu noul trend revine la moda.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...