Anghemaht de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de pui
  • 100gr faina
  • 100gr ulei
  • 100gr ceapa
  • 1 mmorcov
  • 1/2 telina
  • 1 lamaie
  • sare
  • 30gr unt

Mod de preparare

Puiul curatat se spala si se pune la oparit, dupa care se spala din nou si se pune la fiert cu zarzavaturile si sare. Intre timp, se inlatura spuma si dupa ce carnea a fiert se da vasul deoparte. Sosul se pregateste in felul urmator: se incalzeste uleiul, se adauga faina, se amesteca fara sa se rumeneasca, se stinge cu supa in care a fiert puiul si se fierbe pana ce sosul se ingroasa. Se potriveste de sare si se stoarce zeama de lamaie dupa gust.
Bucatile de pui e pun in sos.
La servire puneti bucatele de unt deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.