Sufle de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 3 oua
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval (sau, daca nu avem cascaval, 200 g telemea)
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri margarina sau 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cartofi se curata, se spala, se taie in patru felii pe lungime si se pun la fiert. De cand incepe sa fiarba apa, in vase obisnuite, acestia fierb in 20-25 min. Intre timp, intr-un castron mare dam pe razatoarea mare telemeaua si cascavalul. Apoi strecuram cartofi (nu aruncam zeama, putem prepara o supa gustoasa din ea) si ii pasam bine cu dispozitivul pt facut piure.

Adaugam si laptele si eventual putin din zeama lor si obtinem un piure. Peste acest piure, care este de consistenta destul de moale, punem telemeaua rasa si cascavalul, cele 3 oua batute destul de bine si margarina sau uleiul. Amestecam bine totul si apoi punem acest amestec intr-un vas Jena sau cratita simpla si il dam la cuptor, la foc potrivit.

Este gata cand este frumos rumenit, cam intr-o ora. Este o mancare foarte hranitoare.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...