Pudding Vegetal cu Sos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 sparangheli albi din conserva taiati in rondele grosute
  • 1 morcov fiert taiat rondele
  • 1 cescuta de mazare fiarta
  • broccoli fiert
  • 1 cartof fiert si taiat
  • 6 oua
  • 1 cana de smantana
  • sare
  • piper alb
  • Pt sos:
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • busuioc proaspat
  • 3 foi de dafin
  • 500 g pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul.
2. Se bate smantana cu ouale si se condimenteaza. Se amesteca bine cu toate legumele fierte si se toarna compozitia in forma. Se da la cuptor la bain-marie timp de 40 minute.
3. Se prepara sosul: intr-o oala inalta se pune uleiul la incins impreuna cu usturoiul intreg, se acopera, iar dupa 3-4 minute se lasa focul lent si se adauga zaharul, sarea, busuiocul, dafinul si pasta de tomate.
4. Se amesteca de cateva ori si se lasa la fiert acoperit la foc mic pana se incheaga. Daca spre sfarsitul fierberii se incheaga sosul prea tare se pun cateva picaturi de apa calduta si se amesteca.
5. Se serveste puddingul taiat in felii impreuna cu sosul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa