Orez Gratinat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana orez Arborio
  • -2 linguri unt
  • -1 lingura faina
  • -1/2 cana lapte
  • -2 oua
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -2 linguri pesmet
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -4 cani apa

Mod de preparare

Spalati orezul in mai multe ape, apoi puneti-l la fiert in 4 cani apa cu putina sare, la foc mic. Dupa primele clocote, stingeti focul si lasati orezul in vasul acoperit pana infloreste si absoarbe aproape toata apa. Treceti-l sub jet de apa rece ca sa opriti procesul de fierbere si puneti-l intr-o strecuratoare la scurs.

Separat, incingeti 1 lingura de unt in care caliti faina, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu lapte, lasati sa dea cateva clocote la foc mic pana se ingroasa, amestecand permanent, ca sa nu se lipeasca si sa nu formeze cocoloase. Luati de pe foc si lasati la racit.

Adaugati in sosul alb galbenusurile subtiate cu 2 lingurite zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma tare, iar la sfarsit patrunjelul verde, tocat fin.

Potriviti la gust de sare, piper si turnati sosul peste orezul racit si scurs de toata apa. Amestecati pentru omogenizare, usor, prin rasturnare, de jos in sus.

Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas yena, tapetati cu pesmet si turnati in el compozitia cu orez. Presarati cu pesmet si puneti deasupra bucatele din untul ramas. Dati la cuptorul incins, pentru 20 min, la foc mic sau pana ce prinde o culoare aurie.

Serviti imediat ca garnitura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi crocante cu sirop

,,aluaturi de casa,,   Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

Desert gogosi crocante cu sirop
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj