Orez Cantonez cu Sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200g orez lung
  • -125 g prosciutto cotto
  • -250g mazare
  • -1 ceapa
  • -3 oua
  • -sare
  • -8 linguri de ulei de arahide
  • -1 lingura de sos de soia

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert, orezul. Eu pun la 200g de orez, 1200l apa si putina sare si las sa fiarba pana e orezul "al dente", dupa care il bag sub jet de apa rece si il spal bine. In felul acesta nu se lipeste.

Asadar, am masurat orezul si apa, am mai adaugat putina sare si le-am pus la fiert. Dupa ce orezul a fost fiert, "al dente", l-am strecurat, l-am bagat sub un jet de apa rece si l-am spalat bine, iar dupa asta, l-am lasat la scurs.

Mazarea, eu am folosit din conserva, deja fiarta, asa ca doar am spalat-o bine, sub jet de apa si am lasat-o la scurs.

Mai apoi, am batut ouale cu putin sare. Am curatat, spalat si taiat jumatate de ceapa, pe care am pus-o peste oua.

Intr- o tigaie, am pus 6 linguri de ulei de arahide, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ouale cu ceapa si le-am lasat la prajit. Prosciutto cotto, l-am taiat mai marut si l-am pus peste oul fript, iar dupa cateva momente am pus mazarea. Le-am mai lasat 1 minut la prajit, dupa care am oprit focul.

Intr-o alta tigaie, am pus 2 linguri de ulei de arahide si cealalta jumatate de ceapa. Le-am lasat putin la prajit, dupa care am adaugat orezul, iar dupa 1 minut, am pus 1 lingura, plina, de sos de soia, dizolvat in putina apa (ca al meu era foarte, foarte gros).

Dupa sosul de soia, am pus oul cu mazarea si cu prosciutto, peste orez si am amestecat.
Se serveste cald.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj