Ingrediente
- Pentru tava patrata de 9 x 9 (sau romanesti 22x22)
- 1 cup (125 gr) faina
- 1 cup (150 gr) malai
- 1/4 cup (50 gr) zahar
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 1 cup (250 ml) lapte
- 2 oua
- 1/4 cup (1 jumate lingura) untura
- Pentru tava de 13x9 (sau romanesti 33x23)
- 2 cups (250 gr) faina
- 2 cups (300 gr) malai
- 1/2 cup (100 gr) zahar
- 7 lingurite praf de copt
- 2 lingurite sare
- 2 cups (500 ml) lapte
- 4 oua
- 1/2 cup (3 linguri bune ) untura
Mod de preparare
Faina, malaiul, zaharul, praful de copt si sarea se amesteca impreuna. Se adauga apoi laptele treptat si se amesteca sa nu se faca cocoloase, ouale, si grasime si se bate apoi cu mixerul pentru un minut.
Se pune in tava unsa cu ulei si se coace la 425 grade F /220C/7 gaz. Se serveste in loc de paine linga sarmale sau linga ce doriti sau se mananca cu unt si gem (stil american)
In timpul precizat este inclus si timpul de coacere