Legume la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 vinata
  • - 2 dovlecei
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 3 catei usturoi
  • - ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se spala legumele (fara ceapa) si se sterg bine de apa dupa care se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste putin si se pune intreg in castronul cu legume.

In castronul in care sint toate legumele taiate, se presara sare, piper si citeva linguri de ulei de masline (3-4). Se amesteca usor cu mainile, rasucind legumele intre ele ca sa se acopere bine de ulei, sare si piper. Se pune cuptorul la incalzit la 425*f (218*c).

Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie alimentara de aluminiu si se unge bine cu ulei de masline. Se toarna legumele in tava in asa fel incit sa nu fie suprapuse. Se baga tava in cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute se intorc usor legumele cu o paleta de bucatarie, sau o lingura.

Daca va plac mai rumenite, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 450*f (232*c).
Sint foarte bune ca garnitura linga carne la gratar!
Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj