Garnitura Picanta din Ardei Capia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg ardei capia, rosii
  • -1/2 kg ardei grasi, verzi
  • -2- 3 ardei iuti
  • -1/2 kg ceapa
  • -1/2 l bulion de rosii
  • -1 pahar vin alb, sec
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita otet din vin alb
  • -5 catei de usturoi
  • -1/2 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat
  • -1/2 legatura patrunjel verde
  • -10- 12 rosii, curatate de pielita si taiate cubulete
  • -1- 2 buc foi de dafin
  • -cimbru, dupa gust
  • -tarhon, dupa gust
  • -1 l zeama de carne
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati ardeii, ceapa si taiati-le marunt.
In continuare puteti alege una din variante:

1/ Puneti ardeii (capia, grasi, iuti), cubuletele de rosii si ceapa in blender, impreuna cu 1 cana suc de rosii si mixati bine legumele. Adaugati foile de dafin, zaharul, otetul, vinul, restul de suc de rosii, usturoiul, cimbrul si tarhonul, dupa gust si omogenizati.

Inglobati zeama de carne. Transferati intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins, descoperit, la foc potrivit, pana scade la jumatate. Spre sfarsit, adaugati verdeata tocata marunt si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

2/ Lasati legumele bucatele, adaugati restul ingredientelor si dati la cuptor pana ce legumele sunt aproape facute si zeama scazuta bine. Puneti verdeata tocata marunt, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Indiferent de varianta aleasa, serviti cat este calda, simplu sau alaturi de carne.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj