Desfaceti conopida si broccoli in buchetele mici si taiati cubulete dovleacul si morcovii curatati, astfel incat, legumele sa fie aproximativ de aceeasi marime.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti cu 2 linguri de ulei si presarati sare (eu am amestecat intr-un bol mare toate legumele cu ulei si sare, prin scuturare, apoi le-am pus in tava tapetata cu hartie).
Dati la cuptorul bine incins pentru 30 min, la foc potrivit, intoarceti-le cu o paleta si continuati coacerea, la foc iute, inca 10- 15 min sau pana ce legumele sunt facute si capata o tenta de rumenit.
Intre timp, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei, puneti si untul la topit, apoi caliti 1 min usturoiul.
Adaugati nuca, pesmetul si lasati pe foc pana se rumenesc, amestecand continuu.
Dati deoparte si inglobati coaja rasa de lamaie, sare, piper, dupa gust si boia, fie dulce, fie iute, dupa preferinta.
Puneti legumele coapte intr-un vas, turnati peste ele asa fierbinti, amestecul de nuca si pesmet si scuturati bine vasul, astfel incat legumele sa fie imbracate pe toate fetele.
Serviti cat sunt calde, simplu sau ca garnitura langa carne, peste, etc.
Constitue o mancare in sine pentru vegetarieni si nu numai…
Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.
Rata pe varza dulceEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj