Dovlecel Umplut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlegel
  • ceapa
  • morcov
  • soia granule
  • ardei
  • sare
  • ulei
  • telemea sau cascaval
  • delikat
  • rosii
  • pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime, se scobesc de miez. Ceapa marunt tocata+morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete se pun la foc cu un pic de ulei, dupa 10 min se adauga soia granule si apa. Lasam sa fiarba cam 10 min, cu aceasta umplutura umplet dovlecelul.

Rosiile se dau pe razatoare si se pun la foc cu un pic de ulei, se lasa 10 min dupa care se adauga pesmet. Aceasta compozitie punem peste umplutura din dovlecel. Asezam dovleceii intr-o tava, punem apa+delikat in tava cam pana la jumatatea lor si ii bagam la cuptor. dupa 10 min punem ulei si oregano. Cand sunt aproape gata razuim telemeaua sau cascavalul peste ei si mai lasam pana se rumenesc.
Pofta mare!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti