Cus-cus de la Bunica

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana de cus-cus cu boabe mari
  • supa de pui
  • sare, daca mai este cazul
  • coaja de la o lamaie
  • un dovlecel
  • rosii, dupa dorinta
  • friptura
  • daca doriti
  • pentru variatie si cine este vegetarian
  • mure sau piersici
  • suc de portocala

Mod de preparare

Se alege cus-cusul de eventualele bobite mai rele (daca este cazul) si se pune intr-o tigaie fara ulei. Se prajeste pana isi schimba culoarea, devine auriu spre maroniu. Intre timp, supa de pui se incalzeste pe aragaz intr-un alt vas.

Cus-cusul se ia de pe foc dupa ce este prajit, se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie si se lasa deoparte pana ce supa clocoteste. Apoi, cu un polonic, luam din supa si adaugam peste cus-cus (in tigaia in care l-am prajit) dar numai cat sa il acopere cam cu un deget si juumatate si se mai lasa la foc 1 minut.

Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa acolo pana absoarbe tot lichidul. Daca vedeti ca a absorbit foarte repede lichidul si inca bobul nu este suficient de moale, se mai poate adauga foarte putina apa si se acopera din nou.

In timp ce cus-cusul se umfla in tigaie, pe un gratar se prajeste dovlecelul.
El trebuie curatat din timp si feliat, sarat putin si lasat 15 minute ca sa isi lase apa. Se scurge de lichid si se prajeste in tigaia de gratar pe ambele parti.

Pe farfurie se aranjeaza o bucata de friptura, cus-cus, felii de dovlecel si rosii taiate.

Pentru varianta vegetariana se foloseste supa de legume cu suc de portocale in ea si dupa ce cus-cusul este gata se amesteca cu fructe proaspete si se consuma ca atare.
Eu am servit cu fructe dar fiert in supa de pui iar sotul cu friptura

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti