Chiftele de Paine Umplute cu Cascaval si Sunca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g paine veche de cateva zile
  • -2 morcovi
  • -2 catei de usturoi
  • -1/2 ardei rosu
  • -2 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -1 lingura faina
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -sunculita taiata bucatele
  • -cascaval taiat bucatele
  • -lapte
  • -frunze de patrunjel
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un bol se pune painea taiata felii si lapte cat sa o acopere, iar dupa cateva minute, cand painea deja s-a inmuiat, se scoate din lapte, se strange bine in maine ca sa elimine laptele ramas si se sfaramiteaza.

Apoi, se pune painea sfaramitata in alt bol, iar peste ea se pun oul, lingura de faina, lingurile de parmezan, sare, piper, boia, cateii de usturoi, morcovii si jumatatea de ardei rasi, frunzele de patrunjel tocate si se amesteca toate ingredientele foarte bine.

Apoi se formeaza chiftele din compozitie, iar in mijlocul fiecarei chiftele se pun bucatele de cascaval si sunca.

Chiftelele formate se pun intr-o tava in care inainte s-a pun hartie de copt si putin ulei de masline, iar tava se da la cuptor, pana cand acestea s-au prajit (dureaza cca 25 minute la 180grade).

Prajite se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la racit. Se servesc reci!


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.