Chiftele de Paine Umplute cu Cascaval si Sunca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g paine veche de cateva zile
  • -2 morcovi
  • -2 catei de usturoi
  • -1/2 ardei rosu
  • -2 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -1 lingura faina
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -sunculita taiata bucatele
  • -cascaval taiat bucatele
  • -lapte
  • -frunze de patrunjel
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un bol se pune painea taiata felii si lapte cat sa o acopere, iar dupa cateva minute, cand painea deja s-a inmuiat, se scoate din lapte, se strange bine in maine ca sa elimine laptele ramas si se sfaramiteaza.

Apoi, se pune painea sfaramitata in alt bol, iar peste ea se pun oul, lingura de faina, lingurile de parmezan, sare, piper, boia, cateii de usturoi, morcovii si jumatatea de ardei rasi, frunzele de patrunjel tocate si se amesteca toate ingredientele foarte bine.

Apoi se formeaza chiftele din compozitie, iar in mijlocul fiecarei chiftele se pun bucatele de cascaval si sunca.

Chiftelele formate se pun intr-o tava in care inainte s-a pun hartie de copt si putin ulei de masline, iar tava se da la cuptor, pana cand acestea s-au prajit (dureaza cca 25 minute la 180grade).

Prajite se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la racit. Se servesc reci!


Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura