Cartofi Wedges

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5 cartofi de marime medie
  • - ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin (uleiul pe care l-am folosit contine 2% piper roz)
  • - ulei de floarea soarelui cu aroma de ardei Chipotle
  • - 1/4 lingurita cu seminte de chimen maruntite
  • - 3/4 lingurita cu rozmarin maruntit
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru (optional)

Mod de preparare

- Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja desi prima este ”mai aproape de realitatea acestor cartofi”). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati.

- Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli).

Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta.

- Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor).

- Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru (avand in vedere ca folositi pentru amestecul de ulei si ulei cu aroma de chilli, puteti renunta la piper). Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente.

- Cartofii se pun la cuptor la 180 grade c pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
Ingredientele mentionate sunt pentru doua portii de cartofi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pipote picanta

Tocanita de pipote picanta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj