Cartofi Noi Fierti in Coaja si Prajiti la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi noi de marimea unui ou (cati doriti)
  • sare
  • piper (optional)
  • 2 linguri de ulei (poate mai putin)

Mod de preparare

Se aleg cartofii de aceasi marime si se spala bine de tot, sub jet de apa rece, prin frecare cu o perie de spalat legume.

Se aseaza intr-un vas cu apa si sare si se pun la fiert (cu coaja cu tot). Se incearca cu o furculita si cand sant pe jumatate fierti se scurg de apa.

Se aseaza pe un fung de lemn si cu batatorul de snitele (partea plana) se zdrobesc putin, exact cat sa obtinem niste" flori" din cartofi.

Se unge un vas rezistent la cuptor cu putin ulei si se aseaza in el, unul langa altul, cartofii zdrobiti. Se sareaza dupa dorinta daca doriti se poate presara si piper deasupra si se dau la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c)

Gratarul aragazului se pune pe treapta cea mai de sus si se lasa la cuptor, neacoperiti, pana prind o usoara crusta aurie.

Se indeparteaza tava din cuptor, se dezlipesc cartofii de pe tava daca este cazul (in general nu se lipesc) si se servesc alaturi de o friptura, peste la cuptor sau chiar simpli presarati cu cascaval cu gust mai pronuntat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine- Felii cu branza si usturoi

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...

Paine- Felii cu branza si usturoi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj