Cartofi Marinati, Copti la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • Pentru marinada
  • -250 g iaurt natural
  • -1 ardei iute mare, rosu sau verde, tocat fin
  • -1 bucatica mica de ghimbir, dat prin razatoare / ¼ lingurita praf de ghimbir
  • -1 catel de usturoi, pisat
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 ½ lingura faina normala sau faina de naut
  • -1 lingurita coriandru, macinat
  • -1 lingurita chimion, macinat
  • -1 praf de sare
  • Pentru cartofi
  • -500 g cartofi de marime medie, taiati in sferturi
  • -1 praf de sare
  • -unt pt tava
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Pentru marinada
Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare.

Pentru cartofi
Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja.
Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min.
Scurgeti si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta.
Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat.
Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie.
Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta.

Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.