se incepe cu fierbierea cartofilor cu coarja cu tot [ seccretul e sa stiti cand anume sai opriti sa nu fie nici prea fierti sa crape nici cruzi, perfecti ptr a fi feliati mai pe urma ], dupa ce se fierb cartofii se dau deoparte sa se raceasca [ eu fol apa rece ], apoi pe un fund de lemn curatati cartofii de pielita si taiatii felii [ feliile cat sa fie circa 1 cm grosime ], intre timp puneti un vas termoizolant [ nu prea mare cat sa va incapa cartofii, dar sa fie acoperiti de smantana ], care il ungeti cu unt de jur in prejur si fundul, uhsor asezam feliile de cartofi facand un perete din ei, apoi putine sare, piper, un praf de scortishoara, repetati procedeul pana ce se va umple vasul. [ ca idee eu fol un vas care are circa 5-6 cm inaltime, perfect ptr 2-3 persoane chiar 4 ].
Samantana se bate impreuna cu cele 2 galbenusuri, cu sare piper, si o linguritza de scortisoara, [ puteti chiar sa gustati, gustul pe carel cautati va fi ceva mai puternic de scortisoara.
Se adauga smanatana peste cartofi si se da la cuptor ptr 30-35 min la 180 grade.
Va multumesc
P. S: e a 2 reteta a mea ce o postez asa ca va rog sa ma intelegeti, poate nu ma exprim tocmai cum ar trebui, sa ma intelegeti perfect dar cu rabdare o sa reusiti.
Apropo gustul cel veti intalni in aceasta reteta nu prea e similar cu nimik altceva ... ce puteti spune ... " aa seaman cu. . . . " credeti-ma e ceva nou ceva fresh si super bun, ushor de facut si ieftin.
Va multumesc si pofta buna
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.