Cartofi Copti Umpluti cu Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi marime medie
  • 3-4 linguri cu varf de branza de vaci, telemea de vaci rasa, dupa gust
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • sare daca nu este destul de sarata branza telemea
  • piper (optional)
  • patrunjel uscat sau rozmarin pentru decor
  • cateva linguri de ulei

Mod de preparare

Se iau cartofii, se spala, se curata de coaja si se taie in doua. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita in asa fel incat sa ne ramana putina pulpa si sa nu rupem marginile cartofilor.

Daca doriti, pulpa de cartofi indepartata se toaca maruntel si se prajeste in ulei, se lasa la racit dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin patrunjelul sau rosmarinul. Daca nu doriti sa folositi si pulpa prajita nu e nici o problema, sunt la fel de buni si fara ea.

Dupa omogenizare, se umplu cartofii, se aseaza apoi fiecare jumatate, una langa alta, intr-o tava in care am pus ulei (nu ungem, ci turnam ca sa avem putin mai mult lichid in tava) si ii stropim si deasupra cu putin ulei.

Inainte de a ne apuca de treaba incalzim cuptorul aragazului la temperatura mare, 425 F (220 C).
Asezam tava cu cartofi pe gratarul cel mai de sus al cuptorului si lasam la copt pana sunt gata cartofii, aprox 35-45 minute, depinde de cuptor si de soiul cartofilor folositi.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se lasa la racit, se presara patrunjel uscat sau rozmarin deasupra, eventual pentru cine doreste se mai poate presara si parmesan dupa gust.

Se servesc calduti.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...