Bile de cartofi si legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pt 4 mega biloaie:
  • 3 cartofi ( 1 mai mricel si 2 medii)
  • 1 morcove mai grosut
  • cca 1/4 dintr-un ardei gras - colorat rosu, verde, galben ( eu am pus numai rosu)
  • fasole verde fiarta taiata bucatele ( sau mazare fiarta )
  • si mai puteti pune ce vreti voi : legume ca la salata beuf sau asole boabe fiarta, linte fiarta etc eu atit am pus azi
  • brinza rasa ( tip cascaval sau binza topita ceva care sa se topeasca si sa lege cartoful cu legumele )
  • verdeturi diferite sau numai de un fel tocate marunt ( patrunjel, marar, telina, busuioc, rosmarin, origano, maghiran etc dupa gust )
  • sare

Mod de preparare

Cartofii fierti curatati de coaja se rad pe razatoare sau se strivesc cu furculita sau cu unelata pt piure cu gaurele si nu cu pisalogul normal de piure care ii face crema/lipiciosi .. tb sa rezuste usor pufosi ca tunci cind ii puneti in aluaturi, galuste de cartofi ....

Peste cartofi se adauga sarea, legumele taiate cubulete si brinza rasa ... se amesteca bine ...

Se formeaza bile care se tavalesc prin verdeata tocata ....
* pot fi garnitura dar si aperitiv ... si chiar mincare vegetariana ( pt cei care maninca lactate ) sau mincare de post daca nu punem brinza.

* ca sa fie aperitiv de sine stator in mijloc se pot pune cuburi de carne fiarta sau cirnat fript, sau peste ... simple sau cu putin sos ....

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...