Rulouri de Carne cu Umplutura de Brinza A la Pizzaiola

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 2 cotlete de porc dezosate
  • cca 20 gr brinza Brie (sau Gorgonzola)
  • cca 20 gr (cascaval) Provola picant
  • 6 linguri de cuburi/ pulpa de rosii
  • 1 lingura cu ulei
  • 4-5 rosii uscate in ulei
  • 2-3 catei de usturoi intregi sau tocati
  • origan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se bate carnea cit mai subtire.

Pe fiecare felie de carne se aseaza cite o jumatate din cantitatea de brinza din fiecare fel (brinza taiata bastonase se aseaza pe lungimea feliei de carne).

Se ruleaza capetele feliei de carne ca la sarmale (ca brinza topita in timpul coacerii sa nu curga in sos) si se prinde carnea cu scobitori (de lemn sau cele de metal speciale pentru rulouri).

Asezam carnea in tigaia cu uleiul (1 lingura maxim) si coacem la foc mare 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte, cit sa se rumeneasca bine.

Adaugam cuburile de rosii, rosiile uscate tocate, cateii de usturoi (eu i-am pus intregi), sare, piper si origan. Micsoram flacara aragazului si acoperim tigaia cu capac. Lasam sa se coaca la foc mic 10 minute.

Carnea se coace repede caci este taiata felie si batuta foarte subtire doar sosul de rosii trebuie sa se ingroase, sa piarda din apa (atentie sa nu se arda dar nu adaugati apa sau alt lichid).

Serviti calda cu tot cu scobitori sau daca puteti scoatei voi scobitorile. Daca sunt de lemn ies mai greu deci riscati sa rupeti / spargeti ruloul si sa curga brinza topita deci atentie.

* Cantitatea de brinza este in functie de bucata de carne (mai mare sau mai mica), insa trebuie sa puneti cite un bastonas din fiecare fel de brinza pe fiecare bucata de carne in asa fel incit ruloul sa rezulte plin cind carnea este cruda si brinza inca netopita.
Timp de pregatire: 3 minute
Timp de coacere: maxim 12 minute

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.