Rulouri de Carne cu Umplutura de Brinza A la Pizzaiola

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 2 cotlete de porc dezosate
  • cca 20 gr brinza Brie (sau Gorgonzola)
  • cca 20 gr (cascaval) Provola picant
  • 6 linguri de cuburi/ pulpa de rosii
  • 1 lingura cu ulei
  • 4-5 rosii uscate in ulei
  • 2-3 catei de usturoi intregi sau tocati
  • origan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se bate carnea cit mai subtire.

Pe fiecare felie de carne se aseaza cite o jumatate din cantitatea de brinza din fiecare fel (brinza taiata bastonase se aseaza pe lungimea feliei de carne).

Se ruleaza capetele feliei de carne ca la sarmale (ca brinza topita in timpul coacerii sa nu curga in sos) si se prinde carnea cu scobitori (de lemn sau cele de metal speciale pentru rulouri).

Asezam carnea in tigaia cu uleiul (1 lingura maxim) si coacem la foc mare 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte, cit sa se rumeneasca bine.

Adaugam cuburile de rosii, rosiile uscate tocate, cateii de usturoi (eu i-am pus intregi), sare, piper si origan. Micsoram flacara aragazului si acoperim tigaia cu capac. Lasam sa se coaca la foc mic 10 minute.

Carnea se coace repede caci este taiata felie si batuta foarte subtire doar sosul de rosii trebuie sa se ingroase, sa piarda din apa (atentie sa nu se arda dar nu adaugati apa sau alt lichid).

Serviti calda cu tot cu scobitori sau daca puteti scoatei voi scobitorile. Daca sunt de lemn ies mai greu deci riscati sa rupeti / spargeti ruloul si sa curga brinza topita deci atentie.

* Cantitatea de brinza este in functie de bucata de carne (mai mare sau mai mica), insa trebuie sa puneti cite un bastonas din fiecare fel de brinza pe fiecare bucata de carne in asa fel incit ruloul sa rezulte plin cind carnea este cruda si brinza inca netopita.
Timp de pregatire: 3 minute
Timp de coacere: maxim 12 minute

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter

Azi, pot sa va spun ca vasul Zepter m-a cucerit!!!De ce? Pentru ca am reusit sa fac o prajitura foarte gustoasa si rapida,...

Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure