Rulada Din Piept de Pui cu Spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui fara os si depelati
  • 200 gr spanac congelat sau proaspat
  • fiert si bine stors
  • tocat cat mai marunt
  • 100 gr afumatura de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 gr morcov ras si stors de zeama
  • 2 linguri sare fina
  • piper macinat
  • boia iute
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Se scoate partea interioara a pieptului de pui (muschiuletii) dupa care se taie transversal pieptul, asa incat sa se subtieze, dar sa ramana o singura bucata. Se bate bucata de piept pentru a se intinde si subtia. Se freaca cu sare si se da de o parte in asteptare.

Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul in bucati nu prea mici. Se pun in tigaie. Se toaca marunt, cu cutitul, muschiuletii scosi din piept, afumatura si impreuna cu spanacul si morcovul se pun in tigaie. Se adauga restul de sare, boia si piper dupa gust, busuiocul si circa 25 ml. ulei. Se amesteca si se da la foc. Se calesc pana se rumenesc usor carnea si ficatul si scade sucul propriu.

Bucatile de piept se aseaza pe un fund de lemn sau plastic, petrecandu-se unul peste altul pe o margine, cca. 1 cm, asa incat sa apara ca o singura bucata. Umplutura calita se intinde pe suprafata pieptului, dupa care pieptul se ruleaza ca o clatita. Rulada formata se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei de masline (cca. 25 ml). Nu necesita legare sau prindere cu scobitori. Rulada asezata in tava, se unge pe deasupra cu restul de ulei si se presara cu putina boia, iute sau dulce, pentru aspect.

Se da tava la cuptorul, incins in prealabil la 180 grade, pentru cca. 90 min. Din 30 in 30 min, se scoate tava si se mai stropeste rulada cu uleiul din tava. In ultimul sfert de ora, rulada se poate stropi cu 100 ml. de vin alb si se poate unge, dupa plac, cu putin bulion.

Se scoate rulada, se lasa sa se racoreasca cca. 10 min, dupa care se poata taia cu un cutit bine ascutit, de preferat cu lama cu dinti.

Pofta buna!

Se poate servi cu diverse garnituri, salate sau sosuri, dupa gust.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.