Rulada din Muschiulet

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un muschiulet
  • un carnacior usor afumat
  • 4 cepe micute
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
  • o lingurita cimbru
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Muschiuletul se taie usor cu un cutit ascutit din exterior spre interior, precum am desface o rulada. Se formeaza cu grija o bucata mai mare de carne, care se bate cu ciocanul de snitele pentru a o intinde mai bine. Se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper, dupa care se presara cimbrul. In mijloc se pune carnaciorul, iar de o parte si de alta a acestuia se pune cate un rand de ciupercute asezate palarie in palarie, fara codite. Peste carnacior se pun doua cepe taiate felii mai mari.

Cu grija se aduna marginile carnii, unindu-se astfel incat se formeaza o rulada. Aceasta se leaga bine cu ata, fara sa iasa compozitia din interior. Cand legam rulada incercam sa nu o prea miscam pentru a nu modifica ordinea ingredientelor din interior!

Rulada se aseaza intr-o tava de cozonac, iar pe langa ea se aseaza restul de ceapa si ardeiul, ambele legume taiate julien.

Rulada se mai condimenteaza putin si pe deasupra, dupa care se stropeste cu sosul de soia si uleiul. Se adauga apa, pana ce rulada este acoperita in proportie de 75 %.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce apa scade la jumatate, dupa care rulada se intoarce, se stropeste putin cu sos de soia si se mai lasa la cuptor pana mai scade apa si aceasta se rumeneste.
Cand este gata se scoate din tava se da cu grija ata jos si se potioneaza dupa gust. Se serveste cu garnitura dorita.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj