Rulada din Muschiulet

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un muschiulet
  • un carnacior usor afumat
  • 4 cepe micute
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
  • o lingurita cimbru
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Muschiuletul se taie usor cu un cutit ascutit din exterior spre interior, precum am desface o rulada. Se formeaza cu grija o bucata mai mare de carne, care se bate cu ciocanul de snitele pentru a o intinde mai bine. Se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper, dupa care se presara cimbrul. In mijloc se pune carnaciorul, iar de o parte si de alta a acestuia se pune cate un rand de ciupercute asezate palarie in palarie, fara codite. Peste carnacior se pun doua cepe taiate felii mai mari.

Cu grija se aduna marginile carnii, unindu-se astfel incat se formeaza o rulada. Aceasta se leaga bine cu ata, fara sa iasa compozitia din interior. Cand legam rulada incercam sa nu o prea miscam pentru a nu modifica ordinea ingredientelor din interior!

Rulada se aseaza intr-o tava de cozonac, iar pe langa ea se aseaza restul de ceapa si ardeiul, ambele legume taiate julien.

Rulada se mai condimenteaza putin si pe deasupra, dupa care se stropeste cu sosul de soia si uleiul. Se adauga apa, pana ce rulada este acoperita in proportie de 75 %.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce apa scade la jumatate, dupa care rulada se intoarce, se stropeste putin cu sos de soia si se mai lasa la cuptor pana mai scade apa si aceasta se rumeneste.
Cand este gata se scoate din tava se da cu grija ata jos si se potioneaza dupa gust. Se serveste cu garnitura dorita.

Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...