Rata Salbatica la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata salbatica
  • 1 punga amestec legume mexicane
  • 1 punga folie pentru copt
  • 2 bucati ceapa
  • 2 rosii
  • 300 gr slanina afumata taiata cubulete
  • 1 ardei gras
  • 300 gr varza murata
  • 200 ml supa carne
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Rata o condimentam pe exterior cu sare, piper, si boia la fel si pe interior. O invelim in folie de aluminiu si o dam la rece pana a doua zi ( cel putin 12 ore).

A doua zi pregatim cele necesare, adica ceapa o taiem rondele sau julien, rosiile le oparim si le taiem felii, ardeiul il feliem. Rata o desfacem din folie si pe interior o umplem cu varza murata printre care strecuram si bucatele de slanina afumata. Dupa ce am terminat cu umplutul ratei incepem sa coasem burta ratei.

Desfacem punga si asezam in el amestecul de legume mexicane, ceapa, ardeiul, rosiile si bucatele de slanina. Peste acest amestec de legume punem rata si stropim totul cu 200 ml supa de carne ( in cazul in care nu aveti supa puteti folosi cub de supa dizolvat in apa), legam punga si o asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru circa 2 ore (sa nu uit sa specific, punga trebuie impunsa in cateva locuri cu un ac ).

Servim rata alaturi de orez fiert si legumele din punga magica.

Pofta Buna ! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Burritos cu carne tocata

Burritos cu carne tocata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj