Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz, si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.
Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi, se umple rata cu carnati, ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin; se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi, se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul. Sa aveti pofta dragilor!
Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata, ar trebui sa incercati asa un deliciu.
Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...
Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj